بطاطس محمرة مع السمك
بطاطس محمرة مع السمك
29 ديسمبر 2018

المكونات:

4 x كوب زيت ذرة

2 x مكعب ثلج

1 x معلقة صغيرة ملح

1 x كيلو سمك فيليه (متقشر و مخلي)

1 x رشة فلفل حامي مطحون

1 x كوب دقيق

1 x كيلو بطاطس (بقشرها)

1 x كوب كلوب صودا (بارد)

1 x معلقة صغيرة بيكينج باودر

الطريقة:-

نقطع البطاطس شرايح عريضة (عرض صباعين، سمك عادي وطول عادي).

نضيف البطاطس المقطعة في وعاء فيه ماء بارد لمدة 30 دقيقة على الأقل.

نقطع السمك شرايح صغيرة.. تقريبا بنفس حجم شرايح البطاطس.

في وعاء كبير نضيف الدقيق والملح والفلفل والبيكينج باودر والفلفل الحامي المطحون ونقلبهم جيدا.

نضيف الكلوب صودا ونقلب ثم نضيف مكعبات الثلج.

في طاسة تحمير نترك الزيت يسخن.

نخرج البطاطس من وعاء الماء ونجففها من الماء بمنشفة نظيفة ونضعها في الزيت لمدة دقيقتين.

نترك الزيت على النار يسخن أكتر.

نعود لوعاء الخليط نقلبه مرة أخرى ونغمس فيه قطع السمك حتى تتغطى بالخليط تماما ثم نضعها في الزيت الساخن ونقليها من دقيقتين لـ 3.

نضيف البطاطس مرة أخرى حوالي دقيقة في الزيت حتى يصبح لونها ذهبي، نضيف الملح ونقدمها وبالهنا والشفا.


أضف تعليقك
اعلانات
الأكثر قراءة
PDF
تابعنا