طريقة عمل دجاج تكا مع الأرز من الشيف علاء الشربيني
طريقة عمل دجاج تكا مع الأرز من الشيف علاء الشربيني
17 فبراير 2017

المقادير:

فرخه مقطعه على 8+جنزبيل+ثوم+صلصة+قرفة+بودرة زعفران+بهارات تكا+فلفل+حبهان بودرة+ملح+شطة+كمون+بابريكا+زبادى+كركم+مياه بصل+طماطم مبشوره+ملح ليمون+جوزة الطيب+زيت+عصير ليمون+خل+كوب أرز بسمتى+2 كوب ماء مغلى+مرقة+بهارات تكا+زبدة+كركم+زعفران.

الطريقة:


1- فى بوله نضيف ثوم و زنجبيل وصلصه وزبادى وكركم وزعفران وطماطم مبشورة ومياه بصل وملح ليمون بربايكا وشطه وكمون وكسبرة  وملح وفلفل وقرفة وحبهان وبهارات تكا وجوزة الطيب وزيت وخل وعصير ليمون ونقلبهم مع بعض كويس جدا ونضع الفراخ فيها ونتركها  ساعتين فى التتبيله, بعدها نسخن الشوايه ونشوى الفراخ عليها على الجانبين أو فى الفرن أو على الفحم
-وفى إناء على النار نضغ الماء يغلى ونضيف زبدة وكركم وبهارات وزعفران وملح وعندما  يغلوا نضع الأرز ونسيبه يستوى على نار هاديه ثم نغرف  الأرز على طبق الغرف ونرص عليها الفراخ, ويقدم.


أضف تعليقك
اعلانات
الأكثر قراءة
PDF
تابعنا