بطاطس بيورية مع الصوص
 بطاطس بيورية مع الصوص
8 أغسطس 2018

المكونات:-

3 x عدد طماطم (مقطعة)

3 x معلقة كبيرة بقدونس طازج (مفروم)

3 x عدد فص ثوم مهروس

2 x معلقة كبيرة زيت زيتون

2 x معلقة كبيرة زبدة

1 x معلقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة

1 x رشة كمون

1 x معلقة صغيرة زعتر مجفف

1 x عدد بصلة مفرومة

1 x معلقة كبيرة خل

1 x كيلو بطاطس

¼ x كوب كريمة لبّاني

⅛ x كيلو لحمة مفرومة

الطريقة:-

تغسل البطاطس وتقشر وتقطع مكعبات.

ثم فى كمية ماء وفيرة على النار مع معلقة من الملح نسلق البطاطس ثم تصفى وتهرس.

ثم نضيف لها الزبد وفص ثوم مهروس والكريمة ونقلب جيدا حتى تتجانس وتتبل بالملح والفلفل.

ثم فى طاسة على النار نضع الزيت والبصل وباقى الثوم ونقلب حتى يذبلوا ثم نضيف الكمون والكزبرة ونقلب.

ثم نضيف اللحم ونقلب حتى يتغير لونها.

ثم نضيف الطماطم ونقلب ثم نضيف الخل والزعتر والبقدونس ونهدى النار ونتركها لمدة عشر دقائق حتى ينضج اللحم.

نضع البطاطس البيورية فى طبق التقديم ويوزع فوقها الصوص وتقدم.


أضف تعليقك
اعلانات
الأكثر قراءة
PDF
تابعنا