الروانى
الروانى
12 ديسمبر 2017

المكونات:-

10 x عدد بيضة (طازجه)

2 ½ x كوب لبن كامل الدسم

1 x كيس فانيليا

⅛ x كيلو سكر

⅛ x كيلو دقيق

⅛ x كيلو دقيق (سيمولينا)

مقادير شربات السكر

1 x كوب ماء

2 x كوب سكر

2 x معلقة صغيرة ماء زهر

2 x معلقة صغيرة عصير ليمون

الطريقة:-

أولا هنحضر الشربات ونتركة حتى يبرد تماما

فى حلة على النار هنضيف الماء والسكر ونقلبهم كويس لحد ما الماء يغلى ولمدة 10 دقائق.

لو ظهرت على سطح الماء أى رغوة هنشيلها بالمعلقة.

هنضيف عصير الليمون ونقلب كويس ويترك الخليط على النار حوالى 10 دقائق أو لحد ما الصوص يتقل وبعدين يرفع من على النار ويضاف ماء الزهر ويترك ليبرد

فى وعاء عميق نخلط البيض والسكرجيدا جدا.

أثناء الخلط نضيف اللبن والفانيليا مع الضرب المستمر حتى يصبح الخليط مثل الزبد ويبيض لونة.

نضيف الدقيق مع الاستمرار فى الضرب لبضعة دقائق.

تدهن الصينية بالزبد ويصب الخليط بها.

توضع الصينية فى الفرن عند درجة حرارة180 لمدة ساعة أو لحين ثمام النضج.

يضاف لها الشربات البارد وهى ساخنة وتزين بجوز الهند أوالشيكولاتة المبشورة وكريمة الخفق وتقدم

الأكثر قراءة