ستيك السلمون المشوى
ستيك السلمون المشوى
21 يناير 2018

المكونات:-

4 x معلقة كبيرة عصير ليمون

3 x عدد فص ثوم مهروس

2 x معلقة كبيرة صويا صوص

2 x معلقة صغيرة بودرة ثوم

2 x قطعة سالمون (ستيك)

2 x معلقة صغيرة بصل (بودرة)

1 x معلقة صغيرة سماق

1 x معلقة صغيرة جنزبيل

1 x معلقة صغيرة سكر بنى

½ x معلقة صغيرة فلفل أسود مطحون (أو حسب الرغبة)

½ x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)

¼ x كوب عصير برتقال

الطريقة:-

فى وعاء عميق نضع جميع المكونات عدا السلمون ونخلطهم جيدا حتى يتجانسوا.

نغمس قطع السلمون فى التتبيلة وتغطى ونتركها لمدة ساعتين فى الثلاجة.

فى طاسة غير قابلة للإلتصاق أو جريل مدهونة بالزيت وساخنة نضع قطع السلمون وتترك مدة خمس دقائق ثم تقلب وتترك على الجانب الآخر مدة دقيقتين.

تقدم ساخنة مع خضر مشوية.

الأكثر قراءة