تعرفي علي طريقة الأرز المكسيكي
تعرفي علي طريقة الأرز المكسيكي
25 يونيو 2017

المكونات:

كيلو من اﻷرز البسمتي 

100 جرام زيت 

لتر من المياه 

100 جرام البصل، مفرومة فرما ناعما 

100 جرام الفلفل الأخضر، المفروم 

50 جرام فلفل هالبينو، المفروم 

100 جرام من صلصه كنور 

4 مكعبات مرقة الدجاج كنور 

5 جرام من الفلفل الأسود 

5 جرام من الكمون 

50 جرام من الكزبرة الطازجة المفرومه 

50 جرام من الثوم المفروم

طريقة التحضير:

1- يوضع الزيت في إناء علي النار حتي يسخن الزيت ويضاف عليه البصل والفلفل الاخضر و الفلفل الهاليبينو والثوم ويقلب علي النار لمده 5 دقائق 

2- ثم يضاف عليها صلصه كنور والفلفل الأسود والكمون والكزبره ويضاف عليه الارز البسمتي ويقلب علي نار هادئه لمده 3 دقائق 

3- يوضع في إناء اخر المياه ومكعبات مرقه الدجاج من كنور علي النار حتي الغليان لعمل البييون 

4- ويضاف البيون الي الارز ويضاف عليه حتي الغليان ثم تخفض النار ويوضع عل نار هادئه لمده 20 دقيقه حتي النضج ويقدم ساخنة.

الأكثر قراءة